Ervaringen

Mini-documentaire

Youri, Ricardo en Daan zitten in vwo 6 van het Keizer Karel College in Amstelveen. Voor hun profielwerkstuk onderzochten zij hoe de taal van nieuwslezers is veranderd in de afgelopen veertig jaar. Spreken de nieuwslezers van het NOS-journaal vandaag de dag nog hetzelfde als de nieuwslezers in de jaren zeventig?

 

Deze bevlogen scholieren namen contact op met Kristel Doreleijers van Profielwerkstuk Taalkunde en bezochten vervolgens het Meertens Instituut in Amsterdam, waar ze in gesprek gingen met historisch taalkundige prof. dr. Nicoline van der Sijs. Ze legden de belangrijkste bevindingen van het onderzoek op originele wijze vast in hun eigen mini-documentaire. 

 

Interview

Kimberly en Kim zitten in havo 5 van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn en schrijven dit jaar hun profielwerkstuk over taalverandering. Zij namen contact op met Profielwerkstuk Taalkunde voor een interview. Ben jij ook bezig met een werkstuk over dit onderwerp? Dan kunnen de vragen die Kimberly en Kim stelden jou waarschijnlijk ook op weg helpen! Nieuwsgierig geworden? Download het interview dan via onderstaande knop!

 

Download
Interview taalverandering.pdf
Adobe Acrobat document 155.7 KB